Симоненко вже хоче угоду про "червоно-синю" коаліцію

Середа, 5 вересня 2007, 13:33

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко пропонує політичним силам, які беруть участь у виборах, вже тепер, не чекаючи 30 вересня, підписати протокол про створення "червоно-синьої" загальнонаціональної коаліції у Верховній Раді наступного скликання.

Про це він заявив у середу, 5 вересня, під час прес-конференції у Хмельницькому, повідомляє прес-служба КПУ.

"Сьогодні, коли Банкова, вже не приховуючи, готується до введення прямого президентського правління, усвідомлюючи неможливість перемоги "помаранчевих" на позачергових парламентських виборах, нам потрібна не просто більшість у Верховній Раді, а гарантія міцної коаліції, як у центрі так і на місцях", - пояснив Симоненко.

"Я переконаний, що така, "червоно-синя" коаліція потрібна для того, аби запобігти спробам деяких "гарячих голів" стати на шлях капітуляції перед свавіллям президента та безчинствами його оточення", - додав лідер комуністів.

За його словами, "така коаліція дасть змогу завершити політичну реформу, підняти добробут наших людей, зберегти суверенність і незалежність України".

Симоненко переконаний, що умови протоколу, під яким мають поставити підписи лідери "червоно-синьої" коаліції, повинні відтворювати основні вимоги передвиборчої програми Компартії України.

"Це, в першу чергу, розвиток економічної бази, без якої неможливо виконати соціальні зобов’язання держави перед людьми та побудувати розвинуте громадянське суспільство. Це захист вітчизняного виробника і споживача, впровадження інноваційних технологій, недопущення розпродажу землі іноземцям, впровадження системи державного регулювання цін і тарифів у відповідності з рівнем доходів громадян", - сказав він.

"Це створення інституту Народного контролю за діяльністю органів державної влади та управління, подолання корупції, хабарництва", - додав Симоненко.

Лідер КПУ також підтвердив, що до умов протоколу "червоно-синьої" коаліції обов’язково повинні бути внесені пункти щодо невступу України до НАТО і затвердження позаблокового (нейтрального) статусу України, щодо реалізації угоди про Єдиний економічний простір, надання російській мові статусу другої державної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування