У Гриценка вважають, що Тимошенко людей ховає заживо

Середа, 5 вересня 2007, 13:38

У Міністерстві оборони спростовують інформацію про загибель щороку в українській армії до 80 солдатів.

Про це УНІАН повідомили в управлінні прес-служби Міноборони у зв’язку з появою інформації про те, що щороку в Україні від неякісного харчування та нестатутних відносин гинуть до 80 солдатів.

"Управління прес-служби Міністерства оборони України уповноважене заявити, що ця інформація не відповідає дійсності, а подібні заяви є свідченням повної некомпетентності про стан справ у Збройних cилах України, спробою ввести в оману українське суспільство, та образою військовослужбовців, яких такими заявами ховають заживо", - наголошується в заяві.

Реклама:

Між тим, появу такої інформації у Міноборони пов’язують з виборами.

"У передвиборчий період лідери політичних партій і блоків усе частіше спекулюють на проблемах Збройних сил України. У намаганні привернути увагу до своїх передвиборчих гасел вони обіцяють вже одразу після виборів всім квартири та грошове утримання на рівні кращих зарубіжних армій, ідеться в заяві.

За словами авторів заяви, "спекуляції політичних партій і блоків на темі турботи про життя, здоров’я військовослужбовців, їх соціальних гарантіях обурюють солдатів і офіцерів Збройних сил України".

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили в Міноборони, за офіційними даними, за весь 2006 рік та 8 місяців 2007 року у Збройних cилах України загинув 31 військовослужбовець строкової служби. 10 з них - під час відпустки вдома.

4 вересня лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що щороку в Україні від поганого годування, неякісного проживання та нестатутних відносин в армії гинуть до 80 солдатів.

Вона також повідомила, що, за підрахунками БЮТ, ситуація дозволяє з 1 січня 2008 року відміняти строкову службу та з 2009 року вводити професійну службу в армії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування