У Януковича почали слідкувати за складанням списків

Середа, 5 вересня 2007, 16:28

Кабінет міністрів затвердив заходи щодо здійснення державного контролю за дотриманням порядку складання загальних списків виборців для проведення позачергових виборів депутатів.

Відповідну постанову ухвалено у ході засідання Кабінету Міністрів 5 вересня, повідомляє прес-служба Мінюсту.

Постановою передбачається надати ряд доручень міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади для створення належних умов для складання та уточнення загальних списків виборців.

Так, Мінюст має забезпечити подання один раз на тиждень до відповідних органів та служб інформації стосовно осіб, що померли, а також громадян, що змінили прізвище, ім‘я або по батькові.

Міністерство оборони має забезпечити функціонування відомчої системи електронного обліку громадян, що тимчасово перебувають у відповідних військових частинах, підприємствах та закладах.

Державний комітет статистики має забезпечити взаємодію з відповідними державними органами та двічі на тиждень інформувати Кабмін та ЦВК про зміну чисельності населення, пов‘язану, зокрема, з виїздом громадян за межі України.

Мінпраці, Пенсійний фонд, Державна податкова адміністрація та МВС мають забезпечити звіряння даних відповідних державних реєстрів та відомостей щодо реєстрації фізичних осіб за місцем проживання.

МВС, МЗС, Міноборони, Мін‘юст та Державний департамент з виконання покарань мають своєчасно надавати інформацію, необхідну для складання та уточнення списків виборців.

МЗС, а також місцеві державні адміністрації всіх рівнів разом із відповідними виконавчими органами міських рад мають забезпечити необхідну допомогу робочим групам у складанні списків виборців, а також негайно інформувати уряд про випадки неправомірного втручання у процес складання чи уточнення списків.

Про хід виконання цієї постанови Міністерство внутрішніх справ інформуватиме Кабінет Міністрів України один раз на тиждень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування