Компромат перестав приносити дивіденди, тому політики ставлять на агіттури

Середа, 5 вересня 2007, 17:51

Директор центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що виборча кампанія з позачергових парламентських виборів до дня голосування не буде супроводжуватися будь-якими зривами і пройде нормально.

"Великих процесуальних проблем до 30 вересня я не бачу. Я думаю, що якихось несподіванок, пов'язаних із припиненням виборчого процесу процесуально, не буде", - сказав він у середу в Києві, відповідаючи на питання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна".

На думку експерта, останній місяць перед виборами можна умовно розділити на два етапи. У першій половині вересня усі ведучі політичні сили будуть зосереджені на коригуванні підготовлених ними посилань і ідей, що були висунуті політичними силами в серпні.

Друга половина вересня, за словами Єрмолаєва, буде дуже активною в плані передвиборчої агітації і різних інноваційних пропозицій з боку провідних політичних партій.

Він відзначив, що до цього часу дуже активізується робота блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і варто очікувати нових ініціатив з боку президента України.

Крім того, експерт вважає, що в другій половині вересня блок НУ-НС, БЮТ і Партія регіонів будуть широко презентувати свої різні економічні інновації і пропозиції по економічному розвитку України.

Єрмолаєв упевнений, що останній місяць передвиборної кампанії буде мінімізована дискусія щодо питань зовнішньої політики. "Зараз і ситуація інша, і зовнішні гравці пасивні, тому спекулювати на цьому ніхто не зацікавлений", - сказав він.

Політолог також вважає, що основні політичні сили будуть мало використовувати в найближчий місяць політичний компромат, оскільки, на його думку, його використання зараз не є успішним і не приносить жодних дивідендів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування