Ющенко передумав забороняти забудовувати історичний центр Києва

Середа, 5 вересня 2007, 20:43

Президент Віктор Ющенко скасував свій указ від 15 березня про впорядкування забудови території в місті Києві.

Про це йдеться в указі Ющенка, датованому 20 серпня.

У документі сказано визнати таким, що втратив чинність, указ президента "Про заходи щодо впорядкування забудови території та збереження історико-культурних територій і об'єктів в місті Києві".

Указ про заборону забудови історичної частини Києва передбачав доручення Київміськадміністрації "у тримісячний термін вжити заходів із заборони будівництва в центрі Києва висотних житлових і адміністративних будинків та інших складних споруд, розробити і затвердити схему розташування таких будинків за межами історичного центру й історичних ареалів міста".

Крім того, столичній владі доручалося встановити кордони історичної частини міста, враховувати при проектуванні і будівництві "інтереси жителів у Києві в об'єктах культурного призначення, дитячих і спортивних майданчиках, парках, скверах, бульварах, набережних, інших об'єктах масового перебування".

Генпрокуратурі доручалося в тримісячний термін перевірити законність будівництва будинків в історичній частині Києва, у тому числі виділення земельних ділянок.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування