Львів просить Януковича скасувати рішення, яке вдарило по Ющенку

Четвер, 6 вересня 2007, 09:47

Львівська обласна рада вимагає від прем’єр-міністра Віктора Януковича та президента Віктора Ющенка скасувати постанову уряду про відновлення інституту сухопутних військ в Одесі як протизаконну.

У заяві депутати вказують, що рішення Кабміну від 5 вересня позбавлене правових підстав і руйнує систему підготовки військових кадрів в Україні, повідомляє Радіо "Свобода".

"Повернення навчального процесу курсантів Одеського інституту сухопутних військ зі Львова до Одеси ставить під сумнів статус і саме існування Інституту сухопутних військ України у Львові, створеного у 2006 році на базі військового навчального закладу університету "Львівська політехніка", - сказано в заяві.

У четвер питання щодо відновлення інституту в Одесі керівники області обговорюватимуть з прем’єром, який з офіційним візитом перебуватиме на Львівщині, сказано в повідомленні.

* * *

Міністр оборони Анатолій Гриценко переконаний, що президент зупинить рішення уряду щодо відновлення Одеського Інституту сухопутних військ.

"Перебазування цього не буде - я впевнений у тому, що президент використає своє право і заблокує це рішення уряду, оскільки таке грубе втручання в його компетенцію без врахування попередньої підготовчої роботи, виходячи з меркантильного інтересу, не може бути і не буде реалізоване", - цитує його УНІАН.

Він наголосив, що це рішення абсолютно незаконне і не логічне, нагадавши, що Львівський військовий інститут був визначений базовим навчальним закладом Сухопутних військ рішеннями цього і попередніх урядів, РНБО та затверджено указом президента.

Гриценко сказав, що 4 вересня, за підписом заступника міністра Кабміну Андрія Кравця до Міноборони надійшов документ з пропозицією розглянути терміново "протягом трьох годин" пропозицію щодо відновлення Одеського інституту Сухопутних військ на засіданні урядового комітету під головуванням віце-прем’єра Дмитра Табачника.

Він наголосив, що це рішення було ухвалено на урядовому комітеті всупереч позиції Міноборони, регламенту роботи уряду та не погоджено жодним міністерством, тоді як "згідно з законом, міністр і виключно міністр формує і реалізує політику у своїй сфері відповідальності".

За словами Гриценка, це рішення було "продавлено" через бажання привласни землю Одеського інституту.

Він зазначив, що урядова комісія на чолі з Табачником хотіла передати 600 квартир для виселення сімей військовослужбовців з гуртожитків на території інституту, але він не погодився на це, "оскільки тільки в Одеському гарнізоні близько 4 тис. безквартирних офіцерів".

"Коли не вийшло забрати цю землю вирішили – ні вам, ні нам, і вдарили по президенту, ухваливши рішення про передислокацію інституту зі Львова в Одесу", - додав Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування