Незважаючи на обіцянки Семенюк, "Більшовик" почали продавати частинами

Четвер, 6 вересня 2007, 10:40

Усупереч заявам Фонду держмайна, два корпуси заводу "Більшовик" у центрі Києва продані за 8,33 мільйони гривень.

Про це пише "Дело".

Один із проданих корпусів "Більшовика" площею 2 630,4 кв. м придбало товариство з обмеженою відповідальністю "Предіум Форест" за 6 684 000 гривень. Одноповерховий цегельний будинок загальною площею 623,6 кв. м купила ТОВ "Аврора".

Загальна площа земельних ділянок під об'єктами складає 1,3 гектари. Однак ця земля залишається у власності "Більшовика", пише газета.

Водночас Фонд держмайна і трудовий колектив заводу довідалися про продаж частини майна підприємства вже після аукціону.

Як повідомив голова наглядової ради "Більшовика" Анатолій Гладченко, на сьогоднішній день керівництво заводу нічого не знає про продаж об'єктів підприємства.

"Ми поки не бачили жодних документів, зараз запросили інформацію в податковій інспекції Солом’янського району столиці. Але вони могли продати і без нашого відома", — сказав він.

За словами Гладченка, весь список об'єктів заводу, які повинні були виставлятися на продаж, напередодні був відкликаний Фондом держмайна в зв'язку з недооцінкою об'єктів. Зараз цей список переглядається.

Водночас джерело "Дела" в "Усеукраїнській товарній біржі", де відбулися торги, стверджує, що гроші за об'єкти "Більшовика" вже перераховані до державного бюджету.

Як заявив голова профспілкового комітету підприємства Анатолій Губський, на сьогоднішній день право власності на землю знаходиться в "Більшовика".

"Ми ці документи нікому передавати не будемо. Скажемо, хлопці ви купили, розбирайте ваші об'єкти по цеглинці і забирайте із собою. Однак я не виключаю рейдерську атаку на ці об'єкти з боку покупців", — сказав він.

Губський уточнив, що зараз профспілковий комітет готується подавати документи в прокуратуру, радиться з юристами і буде оскаржувати продаж через суд.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування