Журналісти наклали на Герман і її гроші мораторій

Четвер, 6 вересня 2007, 10:48

Комітет незалежної Медіа-профспілки вирішив до завершення виборчого процесу накласти мораторій на членство прийнятих останнім часом членами профспілки діючих політиків та на використання отриманих коштів.

Таке рішення було прийнято після розгляду ситуації із прийняттям кандидата у народні депутати Ганни Герман до лав Медіа-профспілки у Києві, повідомляє Телекритика.

Крім того у своїй заяві Медіа-профспілка "задля уникнення політичних спекуляцій" закликає всіх членів профспілки, які є кандидатами в народні депутати, написати у семиденний термін заяву про призупинення свого членства у профспілці.

"Останнім часом, особливо під час виборчої кампанії, все виразніше окреслюються прагнення політиків використати профспілку задля своїх політичних цілей. І ми маємо чітко протидіяти цьому", - йдеться в заяві.

Крім того, "останні події, викликані надходженням на рахунки Медіа-профспілки фінансової допомоги від представників однієї з політичних партій, що бере активну участь у виборах, та піар-компанія, розгорнута навколо вступу до профспілки одного з представників цієї партії, поставили під сумнів дотримання нами проголошених принципів".

"Вони стали частиною інформаційної війни між учасниками виборчого процесу з метою дискредитації політичних опонентів", - заявляє профспілка, зауважуючи, що таким чином вона "ризикує бути втягнутою у політичну боротьбу та використаною політиками як інструмент у своїх цілях".

"Ми визнаємо, що до цієї ситуації призвела недосконалість статутних документів профспілки. Ми маємо чітко врегулювати ситуацію з членством в профспілці, отриманням та використанням благодійних коштів", - йдеться у заяві.

Крім того комітет НМПУ зобов'язується внести на розгляд з'їзду профспілки доповнення до статутних документів, які в подальшому чітко й однозначно регулюватимуть питання вступу, членства та виключення з профспілки, а також правила отримання та використання благодійної чи іншої фінансової допомоги.

Як відомо, член Партії регіонів Ганна Герман неодноразово виступала зі своїми коментарями з приводу всіх конфліктних ситуацій за участю журналістів та політиків.

Під час конфлікту в газеті "Без цензури", яку контролює член "Нашої України" Роман Безсмертний, Герман висловила намір переказати свої відпускні на погашення заборгованості перед працівниками видання.

Крім того вона висловила бажання вступити в лави Медіа-профспілки, оскільки в минулому також працювала журналістом.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...