У Тимошенко просять приборкати "провокатора" Костенка

Четвер, 6 вересня 2007, 11:53

Блок Юлії Тимошенко заявляє про провокації з боку кандидата в депутати від блоку "Наша Україна - Народна самооборона", лідера Української народної партії Юрія Костенка.

У заяві прес-служби БЮТ зазначається, що 5 вересня, під час виступу в Сумах, Костенко дозволив собі "образливий і брехливий наклеп щодо Блоку Юлії Тимошенко і персонально проти його лідера – Юлії Тимошенко".

Костенко в середу заявив, що БЮТ відмовився йти на вибори-2007 у пропрезидентському блоці з "бажанням Тимошенко бути кандидатом на вибори в президенти 2009 року", звинувативши лідера БЮТ у тому, що вона "заради реалізації власних кар'єрних планів... готова поставити під загрозу демократичний шлях розвитку України".

"Ця не перша провокаційна заява з боку членів цієї партії", - говориться в повідомленні прес-служби БЮТ.

"Блок Юлії Тимошенко розцінює подібні заяви цього політика-невдахи як свідому, заздалегідь сплановану провокацію, спрямовану на розкол у лавах демократичних сил України напередодні парламентських виборів", - вказується в заяві БЮТ.

Прес-служба БЮТ зазначає, що Костенко "розколов Народний Рух України, у 2006 році виставив на виборах свою партію, що заздалегідь не мала шансів подолати трипроцентний бар'єр, а тому об'єктивно працювала на користь антидемократичних сил".

"Протягом останнього року Юрій Костенко кілька разів виступав із заявами про доцільність створення широкої коаліції й об'єднання з кланами", - підкреслюють у БЮТ.

У БЮТ вважають, що "така поведінка кандидата в народні депутати від блоку НУ-НС не є звичайною імпровізацією".

"За нашим переконанням, його публічна позиція погоджена з Партією регіонів і її лідерами, і має на меті дискредитацію демократичних сил України і розкол між ними з метою формування основ для створення широкої коаліції в парламенті VI-го скликання", переконані в БЮТ.

"Блок Юлії Тимошенко дотримується зобов'язань про співпрацю і партнерство між демократичними силами і не буде піддаватися на цю провокацію. Однак ми звертаємося до наших колег із блоку "Наша Україна - Народна самооборона" з рекомендацією приборкати і поставити на місце одного з засновників власного блоку", - йдеться в заяві.

БЮТ підкреслює, що "сьогодні, коли до виборів залишилося менше місяця, не можна дозволяти дрібним і нікчемним провокаторам посіяти сумнів у єдності демократичних сил України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News