Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл вважає, що питання російської мови слід зняти з референдуму "Регіонів"

Четвер, 6 вересня 2007, 13:15

Партія Регіонів може зняти питання про статус російської мови із запропонованих на всеукраїнський референдум.

Про це в ефірі Радіо "Свобода" заявив член Партії регіонів Тарас Чорновіл.

На його думку, на референдум у першу чергу слід виносити питання форми влади в Україні та її статусу як позаблокової чи блокової держави:

"Це питання взагалі ще треба добре обдумати, чи варто його ставити, тому що питання мови дуже часто збурюють людей, так як питання релігії, питання світогляду. І нам десь треба трохи від цього відійти. Поки що це є мій особистий коментар".

Крім того Чорновіл сказав, що Партія регіонів підтримує ініціативи БЮТ щодо питань, які мають винести на референдум: "Основне – це визначення статусу влади в Україні, співвідношення влади. Ми підтримуємо ініціативу БЮТ".

"Ми вирішили нарешті припинити цей абсурд або довести це до кінця, до абсурду, або продемонструвати протиставлення", - відзначив представник Партії регіонів.

"Коли БЮТ пропонує визначатися, чи диктатура президента, чи парламенту, ми запропонуємо варіант: перше – це президентсько-парламентська республіка, другий момент – це зміни щодо місцевого самоврядування, щоб нарешті припинилася ця президентська вертикаль і було, як у всій Європі", - пояснив він.

Як відомо, у четвер керівник виборчого штабу Партії регіонів Борис Колесніков заявив, що Партія регіонів ініціює проведення всеукраїнського референдуму.

На нього пропонується винести питання про статусу російської мови, позаблокового статусу України та обрання прямим голосуванням голів районних і обласних держадміністрацій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування