Ющенку прикро від політичного авантюризму Януковича

Четвер, 6 вересня 2007, 15:08

Президент Віктор Ющенко називає "політичною авантюрою" намір Партії регіонів провести референдум щодо статусу російської мови і вступу України до НАТО.

Як повідомляє УНІАН, про це він сказав в інтерв’ю журналістам у Київській області.

Ющенко підкреслив, що першим сигналом початку виборчої кампанії завжди є слова "проведення референдуму з питань статусу російської мови чи питання, пов’язані з НАТО".

Він підкреслив, що політики і політичні сили, які нині, під час виборчої кампанії, намагаються провести відповідний референдум, прагнуть дестабілізувати ситуацію в Україні.

Президент пояснив, що процедура внесення відповідних законодавчих змін має чітко виписаний у Конституцій юридичний механізм.

Зокрема, Ющенко нагадав, що необхідно вносити зміни до першого розділу Конституції, для цього треба, щоб 226 народних депутатів схвалили відповідний законопроект, потім щодо нього повинен надати висновки Конституційний Суд, і після отримання висновку 300 депутатів знову мають ухвалити ці зміни, після чого це рішення має бути введено в дію на всеукраїнському референдумі.

"Починати тему з референдуму - означає сьогодні публічно, нахабно порушувати діючий порядок по внесенню змін і доповнень до розділу 1 Конституції України", - підкреслив Ющенко.

Глава держави висловив думку, що насправді ніхто не збирається вносити відповідні зміни до Основного Закону, в тому числі й ті політики, які ініціюють референдум щодо статусу російської мови і НАТО.

"Вони хочуть скласти враження, що це та політична сила, яка хоче це питання поставити і змінити його. Ось, очевидно, цей політичний авантюризм є суттю цих ініціатив і нічого іншого", - сказав Ющенко, висловивши жаль, що цю ідею підтримав прем’єр-міністр Віктор Янукович і політична сила, яку він очолює.

Президент нагадав, що між політичними силами, у тому числі і з Партією регіонів, існувала домовленість не порушувати подібні чутливі для суспільства питання у ході виборчої кампанії. "

У вівторок Партія регіонів ініціювала проведення референдуму з трьох питань: статусу російської мови , вступу до НАТО та обрання голів обласних і районних держадміністрації прямим голосуванням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News