ПАРЄ просить Мороза утриматися

Четвер, 6 вересня 2007, 17:33

Доповідачі моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи закликають Верховну Раду під час виборчої кампанії в Україні утриматися від ухвалення політичних рішень.

"Я думаю, що, принаймні, парламент повинен утриматися від ухвалення рішень, оскільки їх усього лише 260 депутатів, наскільки я знаю", - сказала доповідач по Україні моніторингового комітету ПАРЄ Ганне Северінсен на прес-конференції в четвер.

За її словами, у всіх країнах світу у випадку, якщо в парламенті залишається неповний його склад, а також у випадку проведення виборчої кампанії, "парламент не приймає політичних рішень".

У той же час Северінсен підкреслила, що хотіла б утриматися від коментарів для того, щоб це не був розцінено як тиск.

Як повідомлялося, на відкритті останньої сесії Верховної Ради 5-го скликання 4 вересня зареєструвалися 269 депутатів при конституційному складі парламенту в 450 депутатів.

Раніше велика частина опозиційних парламентаріїв склали свої повноваження.

***

Доповідачі моніторингового комітету мають намір підготувати звіт про проведення позачергових парламентських виборів в Україні після їхнього завершення.

Северінсен підкреслила, що це звичайна практика, коли готується доповідь про проведення виборів.

У той же час, за словами Северінсен, ця доповідь не може бути підготовлена до 1 жовтня, коли відкриється чергова сесія ПАРЄ.

Також вона підкреслила, що ця доповідь буде готова на засідання розширеного комітету, що буде проходити в Бухаресті.

За словами Северінсен, у цій доповіді не буде йти мова про те, чи визнає ПАРЄ результати виборів, однак буде проведено аналіз ходу виборчої кампанії і проведення самого голосування.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування