Шуфричу не вистачає чорного хліба з місця "фосфорної" аварії

Четвер, 6 вересня 2007, 17:52

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич запевняє, що ніякої небезпеки у селі Ожидів Львівської області, поблизу якого сталась аварія "фосфорного потяга", більше немає.

Про це він сказав, виступаючи перед жителями села Ожидів, які очікують на приїзд прем'єр-міністра Віктора Януковича, повідомляє УНІАН.

За словами Шуфрича, фосфору в Ожидові не знайшли навіть поляки, а знайшли лише нітрати. Міністр пообіцяв, що ситуацію в Ожидові будуть моніторити принаймні ще рік.

Шуфрич також жартома зізнався, що йому не вистачає ожидівського молока і чорного хліба, і пообіцяв повернутися в Ожидів ще раз протягом року, аби перевірити ситуацію.

Як відомо, 16 липня у Буському районі Львівської області на залізничному перегоні Красне-Броди біля станції Ожидів Львівської залізниці сталася аварія вантажного потягу. Внаслідок аварії зійшли з колії 15 цистерн з жовтим фосфором, 6 з яких зайнялися.

Під час ліквідації пожежі утворилася хмара з продуктів горіння, в зону ураження потрапили 14 населених пунктів Буського району та окремі території Радехівського і Бродівського районів області.

Польська експертиза встановила відсутність загрози здоров'ю потерпілих від фосфорної аварії мешканців села Ожидова.

Дослідження фахівців лабораторії Підкарпатського воєводства показало, що вміст фосфору у ґрунті, повітрі та воді не перевищує гранично допустимих норм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування