ЦВК не вимагатиме довідок для голосування вдома

Четвер, 6 вересня 2007, 20:35

Центральна виборча комісія затвердить нову форму заяв виборців для голосування вдома, швидше за все, після 14 вересня.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в інтерв'ю журналістам у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що до 14 вересня мають бути створені дільничні виборчі комісії. "Щойно будуть створені дільничні комісії, ЦВК ухвалить відповідну постанову", - сказав Магера.

За його словами, відповідно до рішення Окружного адміністративного суду Києва, ЦВК має затвердити нову форму заяви для голосування, а також затвердити роз'яснення для дільничних виборчих комісій про механізм перевірки таких заяв.

Магера наголосив, що ЦВК має лише затвердити текст заяви.

Однак, за його словами, ЦВК не буде встановлювати вимоги, що стосуються надання виборцями додаткових документів, що підтверджують, що вони тимчасово не мають можливості самостійно пересуватися.

Крім того, Магера повідомив, що поліграфічний комбінат "Україна" у четвер вранці приступив до друку бюлетенів для позачергових виборів і вже надрукував більше 2 млн. екземплярів.

За його словами, бюлетені друкуються для тих регіонів, з яких уже надійшли відомості про кількість виборців, включених у списки для голосування.

Магера відзначив, що відповідно до угоди між ЦВК і поліграфкомбінатом "Україна", усього має бути надруковано 38,5 млн. бюлетенів. Водночас він додав, що це попередня і максимальна цифра і, швидше за все, вона буде менша.

Магера також повідомив, що відповідно до закону поліграфкомбінат "Україна" повинен приступити до друку бюлетенів після 12 вересня, коли будуть складені списки виборців.

"Однак у такому випадку в комбінату не буде технічної можливості надрукувати бюлетені до дня виборів", - наголосив він.

За його словами, ЦВК ухвалила рішення приступити до друку бюлетенів на підставі тих даних про кількість виборців, що були внесені в списки на виборах у 2006 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування