Адвокат Лазаренка протестує проти судової "резини"

П'ятниця, 7 вересня 2007, 11:57

Адвокат екс-прем'єра Павла Лазаренка Марина Довгопола звинувачує Печерський райсуд Києва у тяганині при розгляді справи щодо скасування постанов про порушення кримінальної справи відносно Лазаренка.

"Печерський райсуд Києва влаштував безпрецедентну тяганину при розгляді справи щодо скасування, як незаконних та безпідставних, постанов про порушення кримінальної справи відносно екс-прем'єра Лазаренка", - йдеться у її заяві.

За словами Довгополої, скарга адвокатів Лазаренка з цього питання розглядається "вже третій рік" у той час як згідно з чинним законодавством скарги цієї категорії мають бути розглянуті судом "не пізніше п'яти днів з дня надходження до суду".

Адвокат відзначає, що слухання справи "вкотре безпідставно перенесено на 17 вересня 2007 року". При цьому вона підкреслює, що "дану справу розглядає вже четвертий склад суду".

"Судді Первушина та Білоцерківець, у провадженні яких раніше перебувала ця справа, відсторонились від її розгляду, заявивши самовідводи", - заявляє Довгопола.

"Вони вчинили це після того, як добре вивчили матеріали справи і побачили, що кримінальну справу, порушену Потебеньком у 1998-2002 роках відносно Лазаренка, треба закривати, оскільки Генпрокуратура дійсно не мала належних законних підстав для порушення цієї справи", - переконана вона.

На думку адвоката, "це дає підстави вважати, що суддям Печерського райсуду Києва або не дозволено, або вони особисто не наважуються" винести "справедливе судове рішення на користь екс-прем'єра Лазаренка про закриття його кримінальної справи в Україні".

"Як неодноразово наголошувала прокуратура, справа Лазаренка на 90% стосувалась діяльності корпорації ЄЕСУ та Тимошенко", - нагадала Довгопола.

"ГПУ своїми власними постановами ще у 2005 році скасувала, як безпідставні та незаконні, всі постанови та закрила провадження у справі стосовно ЄЕСУ та її керівників", - додала вона.

За словами Довгополої, "правильність такого рішення ГПУ підтверджена також рішеннями Верховного Суду України". "Але ГПУ категорично не хоче зняти аналогічні обвинувачення із Лазаренка", - заявляє вона.

"Обвинувачення на адресу Лазаренка, які зараз розглядає Печерський райсуд, базуються, здебільшого, на припущеннях та нічим не підкріплених домислах слідчих ГПУ", - зазначила адвокат.

"Генпрокуратура, як відповідач у цій справі, також причетна до протиправного затягування розгляду цієї справи через тривале ненадання до суду необхідних матеріалів, тощо", - додала вона.

"До речі, американським судом ще в травні 2004 року була скасована та знята із судового розгляду, як безпідставна, переважна більшість обвинувачень на адресу Лазаренка, які було надано українською прокуратурою до США", - відзначила адвокат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News