Ахметов купить "Київміськбуд"?

П'ятниця, 7 вересня 2007, 13:01

Найбільший будівельний холдинг України " Київміськбуд" готується до продажу.

Претендентами вважаються корпорація Mirax Group, а також компанія "Альфа-еко". Є і третій претендент на покупку "Київміськбуду", пишуть "Экономические известия".

За даними видання, узимку нинішнього року джерела, близькі до керівництва Партії регіонів, повідомляли, що Рінат Ахметов зацікавився проектом створення міст-супутників навколо Києва і зробив через Євгена Кушнарьова серйозну пропозицію столичному мерові Леоніду Черновецькому.

Однак проект дотепер знаходиться в замороженому стані.

Через два місяці після убивства Кушнарьова (17 січня) у холдингу "Київміськбуд " відбулися збори акціонерів, на яких було вирішено розширити повноваження наглядової ради.

"З тих пір наглядова рада може ухвалювати важливі для холдингу рішення без участі акціонерів. Тоді ж до складу наглядової ради були введені люди, близькі до пана Черновецького,— депутати з фракції Київради "Блок Леоніда Черновецького" Денис Комарницький і Анатолій Чуб", - пишуть "ЭИ".

На останній сесії Київради було відмінено заборону на приватизацію 80% холдингу.

"Акціонерів стали переконувати продавати акції, почасти і шляхом психологічного тиску",— повідомив виданню один з акціонерів " Київміськбуду".

"ИЭ" також відзначає, що наприкінці минулого року в "Київенергохолдингу" помінявся менеджмент. В управління корпорації ввійшли люди Ріната Ахметова.

Заступнику голови правління "Київенергохолдингу" Володимиру Ковалю дісталися пакети акцій трьох ключових підприємств "Київміськбуду", зокрема, 15% "Строймеханизации" (контролює "Управління баштових кранів" — підприємство, що забезпечує устаткуванням близько 90% ринку).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування