Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віру Іванівну зібралися звільнити

П'ятниця, 7 вересня 2007, 13:53

На наступній сесії Київської облради буде винесене питання про недовіру главі Київської облдержадміністрації в зв'язку із ситуацією, що склалася з закупівлею медикаментів для чорнобильців області.

Як на прес-конференції в п'ятницю в Київ заявив депутат Київської обласної ради Володимир Федосєєв, чорнобильці Київської області забезпечені ліками тільки на 10% від потреби.

За його словами, на сьогоднішній день для забезпечення медикаментами жителів Київської області, що постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи, управління охорони здоров'я Київської облдержадміністрації закупило ліки на суму 2 млн. грн., у той час як у бюджеті на ці заходи затверджено 21 млн. грн.

Депутат також заявив, що перевірка контрольно-ревізійного управління (КРУ), проведена в серпні цього року, виявила численні порушення з боку начальника управління охорони здоров'я Київської облдержадміністрації Ігоря Бастюка і головного бухгалтера управління.

Зокрема, КРУ знайшло незаконно укладені договори на закупівлю медичного устаткування без проведення відкритих торгів на суму 5 млн. грн, а також договору з підрядчиками на суму 3,6 млн. грн.

За словами Федосєєва, незважаючи на те, що подібні порушення продовжуються в Київській області вже не перший рік, глава Київської обладміністрації Віра Ульянченко не вживає жодних заходів.

У зв'язку з цим депутат Київської облради Вадим Литвин заявив, що на наступній сесії облради буде винесене питання про недовіру Вірі Ульянченко.

У той же час представник управління охорони здоров'я Олена Шевченко, яка була присутня на прес-конференції, намагалася спростувати заяви депутатів, однак їй цього не дали зробити.

На сьогоднішній день у Київській області зареєстровано 737 тис. людей (близько 42% від загальної кількості населення області), що постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...