Медведька просять перевірити, а чи не є Луценко шпигуном

П'ятниця, 7 вересня 2007, 14:45

Член Соцпартії Василь Богачук просить генпрокурора Олександра Медведька перевірити законність отримання Юрієм Луценком на посаді міністра внутрішніх справ коштовних подарунків.

Про це йдеться в листі соціаліста, з яким він звернувся до керівника Генпрокуратури.

Богачук посилається на коментар прес-секретаря Луценка Інни Кисіль "про отримання ним під час перебування на посаді міністра подарунку від міністра внутрішніх справ Росії Рашида Нургалієва у вигляді годинника фірми "Breget" вартістю 12000 євро, а також аналогічних подарунків від представників інших держав".

Соціаліст наголошує, що прийняття коштовних подарунків посадовою особою "грубо суперечить моральним засадам діяльності держслужбовця і порушує чинне законодавство, зокрема, закон про боротьбу з корупцією".

"А згідно із Кримінальним кодексом України, отримані подарунки підлягають стягненню в доход держави", - додав він.

Богачук припускає, що "коштовний подарунок був оплатою за незаконні дії Луценка на посаді міністра на користь іноземної держави – Російської Федерації".

У такому разі, за його словами, "дії екс-міністра слід розглядати як отримання хабара – злочин, передбачений ККУ, або навіть шпигунство".

"Із поширених повідомлень також можна припустити, що при отриманні подарунків (хабарів?) Луценком не було сплачено ні копійки податків", - зауважує соціаліст.

"У той же час, відповідно до закону "Про податок з доходів фізичних осіб", об'єктом оподаткування є як отримані подарунки, так і хабарі", - нагадує він.

"Зважаючи на велику вартість подарунків, у разі, якщо податок дійсно не було сплачено, в діях Луценка може бути наявний склад злочину, передбачений ККУ - ухилення від сплати податків у значних розмірах", - заявляє Богачук.

Зважаючи на вищевказані відомості, соціаліст просить генпрокурора "провести їх перевірку у визначеному порядку та прийняти рішення відповідно до законодавства". "Про результати розгляду звернення прошу повідомити мене у встановленому порядку", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування