Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Робота ВРЮ заблокована через відсутність кворуму

П'ятниця, 7 вересня 2007, 15:02

Через відсутність кворуму на засіданнях Вищої ради юстиції заблоковано процес призначення суддів і притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів- порушників.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ВРЮ, переданому "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

У повідомленні зазначається, що на засідання 5 вересня прибули тільки 11 з 20 членів ВРЮ.

Для ухвалення рішень необхідна присутність 13 членів ВРЮ, а з окремих питань - 14-ти.

"Прикметно, що на засіданні не з'явився жоден із членів ВРЮ, призначений за квотою з'їзду суддів України", - зазначається в повідомленні.

"Члени ВРЮ Валентина Палій і заступник голови ВРЮ Микола Шелест офіційно перебувають у відпустці. Незважаючи на попередню згоду, через зайнятість відмовився прийти на засідання член ВРЮ голова Апеляційного суду Києва Антон Чернушенко і не з'явився суддя Верховного суду Анатолій Скотар", - додається у ньому.

"Сьоме засідання підряд ігнорує голова Верховного суду України Василь Онопенко. З невідомих причин не прибув на засідання ВРЮ радник президента Степан Гавриш. Інші члени ВРЮ не змогли прибути з поважних причин", - зазначається у повідомленні.

Глава ВРЮ зазначила, що бути присутнім на засіданні – не право, а обов'язок, порушення якого є порушенням присяги членом Вищої ради юстиції.

"Тому рада проведе перевірку щодо кожного члена ВРЮ, котрий без причини не з'явився на засіданні", - сказано в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування