Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський бачить у Литвині зміцнення "помаранчевих"

Понеділок, 1 жовтня 2007, 02:20

Російський бізнесмен Борис Березовський вітає перемогу демократичних сил на парламентських виборах в Україні, згідно з попередніми даними екзит-полів.

"Я ніколи не приховував своїх симпатій до Юлії Тимошенко і в цілому до помаранчевої команди... Я, безумовно, був упевнений у перемозі "помаранчевої коаліції", що, безумовно, і відбулося", - сказав він в ефірі телеканалу "1+1" у неділю ввечері.

Відповідаючи на питання про те, наскільки істотною буде "золота акція", яку може одержати Блок Литвина за підсумками виборів, Березовський підкреслив, що в даній ситуації "є тонка перевага від створення абсолютної більшості блоків Юлії Тимошенко і "Наша Україна - Народна самооборона" у чистому вигляді, і в цьому випадку в Литвина немає золотої акції, яка була в Мороза, якою він міг спекулювати".

"Проте, безумовно, приєднання пана Литвина до БЮТ і НУ-НС зміцнить позицію "помаранчевих у Раді", - сказав він.

Березовський також висловив думку, що найближчим часом буде вестися боротьба за 19 мандатів (депутатські місця, які може одержати Блок Литвина), але "можливостей для шантажу в пана Литвина таких, які були в Мороза, безумовно, не існує".

Як повідомлялося, на минулих парламентських виборах Соцпартія на чолі з Олександром Морозом одержала трохи більше 20 мандатів, а очолюваний Литвином блок "Ми" не пройшов у Раду.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування