Абсолютного чемпіона на виборах-2007 не буде - Шаповал

Понеділок, 1 жовтня 2007, 10:50

В Україні немає жодного регіону, де б явка виборців була меншою за половину.

Про це заявив голова ЦВК Володимир Шаповал на брифінгу у понеділок.

"Немає жодного регіону, де б на вибори прийшло менше половини виборців. Тобто застосування закону про вибори, яким встановлено бар'єр у 50% у всіх регіонах ця проблема вирішена самими виборцями, їхньою активністю", - наголосив він.

Шаповал повідомив, що станом "приблизно на 10 годину" явка виборців становить 62,5%. Голова ЦВК назвав цифри окремих регіонів: Тернопільська область - 75,5%, Львівська – 73,97%, Івано-Франківська - 72,20%, Волинська - 70%, Київ – 63,45%.

Закарпатська область - 51,99%, Одеська - 54,24%, Крим - 55,91%, Миколаївська – 57,64%, Харківська - 57,75%.

При цьому Шаповал відзначив, що "цифри дуже й дуже умовні", додавши, що "тенденції очевидні".

"Я не можу коментувати можливі перспективи формування коаліції, перспективи можливості формування уряду, вони очевидні", - заявив голова ЦВК.

Шаповал відзначив, що "судячи з такої картинки, жодна з партій не отримає абсолютної більшості голосів, не отримає абсолютної більшості депутатських мандатів".

"Теоретично, можливо все, але практика показує, що ці цифри суттєво не змінюються", - додав він.

Шаповал відзначив, що, на думку ЦВК, "вибори відбулися демократично". "Це перші в історії України дострокові вибори, проведені у доволі стислі строки. В цілому ми справились", - додав він.

Відповідаючи на питання журналістів, голова ЦВК висловив переконання, що переголосування на дострокових виборах не буде, оскільки "закон передбачає переголосування у разі меншої за половину явки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування