Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ставнійчук нагадала Луганську і Донецьку про кримінальну відповідальність

Понеділок, 1 жовтня 2007, 12:34

Секретаріат президента стурбований ситуацією, що складається з попереднім встановленням результатів позачергових виборів до Верховної Ради у східних регіонах, та нагадує про передбачену законом відповідальність за фальсифікації підсумків голосування.

Про це заявила у понеділок заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук, повідомляє прес-служба президента.

Безперечно, відзначила вона, відомості, отримані через інформаційно-аналітичну систему "Вибори" є лише попередніми результатами, які не мають юридичного значення, однак практика виборчих процесів України свідчить: на ранок наступного після голосування дня зазвичай опрацьовано вже 80-90% виборчих бюлетенів.

"Сьогодні ситуація доволі критична, тому що на 10.00 наступного після голосування дня загальний рівень опрацювання відомостей щодо встановлення результатів голосування на дільницях сягає лише 48%", – констатувала Ставнійчук.

У цьому контексті особливе занепокоєння викликають східні регіони України, відзначила вона.

Адже якщо в Центрі та на Заході країни є області, де опрацьовано понад 70-80% бюлетенів (Хмельницька, Вінницька тощо), то, наприклад, на Луганщині цей показник сягає лише близько 32%. Причому деякі східні регіони відставали з процедурою встановлення результатів виборів від середнього показника по державі на 8-10% не лише станом на ранок, але й впродовж ночі.

Ставнійчук нагадала про сувору відповідальність, в тому числі кримінальну, передбачену в українському законодавстві за фальсифікацію результатів виборів.

"Кожний, хто сьогодні встановлює результати голосування в округах, які знаходяться на території Донецької, Луганської, Одеської та інших областей повинен розуміти, що за можливі фальсифікації, порушення в законодавстві України встановлено юридичну відповідальність", - наголосила Ставнійчук.

З огляду на це, відзначила вона, сьогодні є сподівання, що кожний член дільничної виборчої комісії "буде усвідомлювати свою відповідальність і не допустить фальсифікації виборів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування