Богатирьова починає тиснути на Ющенка правом діалогу про коаліцію

Понеділок, 1 жовтня 2007, 14:37

Один з лідерів Партії регіонів Раїса Богатирьова вважає, що президент Віктор Ющенко має доручити створення коаліції Партії регіонів.

Про це вона заявила на брифінгу у понеділок, зазначивши, що саме таку процедуру передбачають провідні світові демократичні традиції формування парламентської більшості.

"Переконана, що за результатами виборів президент саме Партії регіонів доручить вести переговори щодо формування коаліції", - сказала представник Партії регіонів.

При цьому Богатирьова відзначила, що Партія регіонів готова до ведення таких переговорів з усіма прагматичними силами, оскільки переконана, що "ні біло-блакитні, ні помаранчеві самостійно не зможуть набрати 226 голосів у парламенті".

"Як тільки ЦВК дасть остаточні попередні результати голосування, ми розпочнемо діалог", - заявила один з лідерів Партії регіонів.

На питання, чи входить БЮТ у коло "прагматичних політичних сил", з якими "Регіони" готові вести переговори, Богатирьова відповіла, що між Партією регіонів та БЮТ "є достатньо великі розбіжності, які буде досить важко подолати".

При цьому Богатирьова зазначила, що переговори вестимуться з усіма політичними силами, які пройдуть до парламенту і будуть ставитися до програми Партії регіонів як до базової.

Також представник "Регіонів" висловила переконання, що майбутня коаліція має бути стійкою і нараховувати більше ніж 226 голосів.

"Коаліція у 226 голосів не є стійкою... Для стійкої коаліції треба набагато більше голосів. Неможливо не рахуватися з виборцями, які голосували, наприклад, за Партію регіонів на Сході, чи за "Нашу Україну" на Заході", - сказала Богатирьова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування