Російські ЗМІ придумали опитування з розколом України і бачать перемогу Тимошенко

Понеділок, 1 жовтня 2007, 15:45
Більшість російських видань упевнені в тому, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко перемогла в дострокових парламентських виборах у парламент і саме вона буде формувати уряд.

Так, російська газета "Ведомости" пише, що експерти називають перемогу Тимошенко несподіваною.

"Прем'єром Тимошенко може стати, якщо її блок об'єднається з пропрезидентською "Нашою Україною" і Блоком Литвина. Тоді "помаранчеві" одержать 50% у парламенті. Колишній спікер Ради стримав амбіції і готовий співробітничати", пише газета з посиланням на заступника директора Центру політичних технологій Олексія Макаркіна.

Також він вважає малоймовірною коаліцію між Партією Регіонів, Комуністами і Блоком Литвина. "Занадто сильна конкуренція між лідерами цих партій", зауважив експерт.

Також визначальну роль Блоку Литвина у формуванні коаліції приписує російська Газета.ру.

"За попередніми даними, виходить, що цього разу правлячу коаліцію будуть формувати "помаранчеві" на чолі з Юлією Тимошенко, яка зможе претендувати на крісло прем'єра", пише видання.

"Однак якщо після підрахунку голосів у східних областях картина зміниться, у підсумку вирішальними, як і в минулий раз, знову можуть виявитися голоси малих політичних сил. При нинішньому розкладі саме блок Литвина, що одержав ледве більше 4%, може стати власником "золотої акції" при формуванні коаліції", відзначає газета.

У свою чергу російська газета Известия провела в своїй інтернет-версії соцопитування, присвячене виборам в Україні, у якому пропонує читачам відповісти на запитання, що чекає Україну після виборів.

Газета пропонує чотири варіанти: "помаранчевий реванш", "черговий майдан", "Ющенко зблизиться з Януковичем" і "Розкол країни на дві частини".

Станом на 15:19 більшість читачів – 43% - вважають, що на Україну чекає розкол на дві частини.

27% читачів вважають, що Україну чекає "помаранчевий реванш", а 24% - що в країні відбудеться "черговий майдан". Тільки 6% читачів вважають, що Ющенко зблизиться з Януковичем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування