У політологів два варіанти коаліції. І усі без СПУ

Понеділок, 1 жовтня 2007, 16:37

Українські політологи бачать два можливих формати парламентської коаліції за результатами позачергових виборів: Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна - Народна самооборона" або на основі Партії регіонів.

"Якщо буде більшість у БЮТ і "Нашої України - Народної самооборони", то буде коаліція двох. У випадку коаліції Партії регіонів і КПУ до них, можливо, приєднається Блок Литвина", - сказав на прес-конференції директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що в новому парламенті, швидше за все, буде створена "помаранчева" коаліція БЮТ і НУ-НС, до якої, можливо, приєднається Блок Литвина.

Директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко допускає, що у випадку проходження у Верховну Раду 6-го скликання Блок Литвина може мати так звану "золоту акцію" і впливати на формат майбутньої коаліції.

"Можливо, що Литвин буде потрібний Партії регіонів, але може бути потрібний і "помаранчевим". Але я думаю, що для останніх він не буде надійним партнером, і з ним буде складний переговорний процес", - відзначив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування