Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони самі "інспірували" захоплення сервера у виборчкомі?

Вівторок, 2 жовтня 2007, 11:36

Голова окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №218 у Києві Сергій Гончаров називає провокацією інформацію Партії регіонів про захоплення транзитного сервера, розташованого в приміщенні комісії.

Про це він заявив в інтерв'ю УНІАН, тим самим спростувавши інформацію про захоплення сервера, розміщену на офіційному сайті Партії регіонів.

"Це провокація, інспірована спеціально", - заявив Гончаров.

За його словами, мав місце "абсолютно робочий інцидент", коли якісь "уповноважені особи" спробували увійти до кімнати, де знаходиться комп’ютерний центр, вхід до якого суворо регламентований і для сторонніх осіб заборонений.

"У нас в окрузі є комп’ютерний центр, який має прямий зв’язок по системі "Вибори" безпосередньо з ЦВК. Туди заводиться вся інформація, включаючи роботу дільничних виборчих комісій. Доступ до цієї кімнати, відповідно до норм, визначено конкретним особам", - підкреслив Гончаров.

За його словами, до цих осіб належать голова комісії, його заступник, секретар, бухгалтер, системний адміністратор і три оператори. Також задіяно співробітника СБУ - це входить до програми забезпечення безпеки інформаційної системи.

"Коли вони спробували ввійти, співробітник СБУ сказав, що їм заходити не можна. Вони покричали й пішли. Тобто, абсолютно робочий інцидент. Я навіть не знаю, коли це точно сталося. І раптом, через певний час, пішла якась інформація", - розповів Гончаров.

Відповідаючи на запитання з приводу дій співробітників СБУ, голова комісії заявив: "Вони чудово виконують свою роботу, і я їм дуже вдячний".

Говорячи про можливість доступу до комп’ютерного центру, Гончаров підкреслив: "До цієї кімнати як заходили люди за списком, так і заходитимуть".

У даний момент, за його словами, ситуація в окружній комісії абсолютно робоча, ніякі заходи із посилення охорони приміщення не вживаються. "Як і належно, на вході стоять два міліціонери", - сказав Гончаров.

Як відомо, увечері в понеділок, 1 жовтня, прес-служба Партії регіонів з посиланням "на очевидців" повідомила, що у виборчому окрузі №218 "кілька членів окружкому від "Нашої України" і БЮТ захопили обладнаний в Окружній комісії транзитний сервер".

Також Партія регіонів стверджувала, що приміщення окружкому оточили по периметру озброєні люди, що представилися співробітниками СБУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування