У Литвина поставили "помаранчевим" і "біло-блакитним" три умови

Вівторок, 2 жовтня 2007, 12:23

Блок Литвина отримав пропозиції щодо створення коаліції від усіх сил, які проходять до парламенту.

Про це заявив представник блоку Олег Зарубінський, повідомляє УНІАН.

За його словами, поки такі пропозиції носять неофіційний характер.

"В нас сьогодні, незважаючи на риторику перед телекамерами, зацікавлені усі", - сказав Зарубінський, зазначивши, що навіть у разі створення коаліції без участі Блоку Литвина у її складі буде на 2-3 депутати більше за необхідний мінімум – 226 депутатів.

За його словами, рішення про входження до тієї чи іншої коаліції Блок Литвина ухвалюватиме після "трьох умов".

По-перше, за словами Зарубінського, Блок Литвина вирішив дочекатися оприлюднення офіційних результатів виборів і лише після цього ухвалювати будь-яке рішення.

"У нас уже є гіркий досвід 2006 року, коли, за нашими даними і даними чужих штабів, ми проходили (до Верховної Ради), а потім виявилось, що кілька десятих нам не вистачає", - сказав він, водночас висловивши переконання, що цього разу такого не відбудеться.

Також, за словами Зарубінського, перед тим, як ухвалювати рішення про входження до тієї чи іншої коаліції, Блок Литвина "ретельно вивчить програми і передвиборні обіцянки" сил, які потрапили до парламенту.

"Ми не хочемо стати заручниками ситуації, коли нас будуть примушувати виконувати нездійсненні або навіть абсурдні обіцянки", - сказав він.

Крім того, за словами Зарубінського, рішення про входження до тієї чи іншої коаліції буде ухвалюватися колегіально на засіданнях політрад Народної партії і Трудової партії, які утворили Блок Литвина.

"Рішення буде прийнято прозоро і воно не буде предметом торгів і підкилимних домовленостей", - сказав він, додавши, що блок не планує наслідувати приклади інших політичних сил і потім змінювати своє рішення щодо входження до коаліції.

На запитання, чи є у Блоку Литвина принципові умови для входження у коаліцію, Зарубінський зазначив, що Блок Литвина наголошуватиме під час переговорів щодо створення коаліції на низці соціально-економічних питань, які необхідно втілити у життя першочергово.

Зокрема, за його словами, йдеться про встановлення погодинної оплати праці в Україні, збільшення частки зарплати в одиниці собівартості продукції.

Також Блок Литвина вимагає проведення негайної інвентаризації землі для з’ясування, "кому і чи на законних підставах сьогодні належить земля".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...