БЮТ закликає органи припинити "проштовхування" соціалістів до ВР

Вівторок, 2 жовтня 2007, 12:47

БЮТ вимагає від ЦВК, СБУ та Генпрокуратури зупинити процес фальсифікації результатів дострокових виборів і покарати причетних до цього осіб.

"Тривала затримка з підведенням попередніх результатів парламентських виборів пов'язана із подальшими спробами спотворити волевиявлення громадян на користь Соцпартії", - йдеться у заяві БЮТ.

У блоці відзначають, що "до центрального виборчого штабу БЮТ надходять сотні повідомлень про спроби повального підкупу членів дільничних та окружних комісій, перед якими ставиться завдання переписувати протоколи і завищувати результати СПУ".

"Фальшування розгортається в окрузі №1 (Крим), №9 (Вінниччина), №29 (Дніпропетровщина), №51 (Донеччина), №109 (Луганщина), №126 (Миколаївщина), №137 (Одещина), №207 (Буковина), а також в столичних округах - №218, 219, 222", - стверджують в блоці.

За інформацією БЮТ, "в Ізмаїлі фальшування очолює особисто міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський, який керує "редагуванням" протоколів за результатами голосування на суднах, що в день голосування перебували в морі".

"У Києві цей "процес" контролює мер Черновецький", - додають у блоці.

БЮТ звертається до ЦВК, СБУ та Генпрокуратури з вимогою припинити фальсифікації. Блок документує порушення і готовий надати всю інформацію компетентним органам.

"Політичну ж відповідальність за спроби фальсифікації несе Партія регіонів, для якої псевдопроходження СПУ до Верховної Ради дає єдиний шанс сформувати коаліцію та утриматися при владі", - заявляє БЮТ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...