Яндекс українізував пошук

Вівторок, 2 жовтня 2007, 17:27

Українське представництво російської компанії Яндекс українізувало пошук порталу yandex.ua, завдяки чому під час здійснення запитів з України перевагу в результатах пошуку отримують українські сайти.

Про це повідомила прес-служба російської Яндекс.

За словами генерального директора компанії Яндекс.Україна Сергія Петренко, запити українських користувачів часто мають на увазі місцеву специфіку.

"Із запуском української версії пошуку Яндекс стане частіше знаходити інформацію, цікаву саме українським користувачам, - наприклад, за запитом вибори або Президент", - цитує прес-служба компанії Петренка.

Таким чином, українізація пошуку порталу стала першим результатом роботи українського офісу розробки, відкритого в травні. У серпні українська інтернет-аудиторія збільшилася порівняно з липнем на 5,1% до 5,129 млн. осіб.yandex.ru є другим після google.com лідером серед пошукачів, з яких здійснюються переходи на українські сайти. У серпні переходи з цієї пошукової системи склали 32,22% (переходи на українські сайти з google.com у серпні склали 50,98%).

У березні 2005 року в Україні було зареєстровано товарний знак Яндекс, а у вересні 2005 українське представництво російської Яндекс відкрило портал yandex.ua. Яндексу належать домени yandex.ua і yandex.com.ua. Корреспондент.net з посиланням на "Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News