Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін хоче обмежити присутність іноземних банків в Україні

Вівторок, 2 жовтня 2007, 18:13

У рамках створення стратегії розвитку банківської системи Кабмін дав доручення Мінекономіки вивчити необхідність обмеження присутності іноземного банківського капіталу в Україні.

У жовтні Мінекономіки повинне представити Кабміну свої пропозиції для подальшої розробки рекомендацій НБУ. Джерело в Мінекономіки повідомило, що висновки міністерства ще не готові, але вони "можуть бути негативними".

 "На мій погляд, обмеження присутності іноземного капіталу в банківській системі України - неправильне рішення, результатом якого буде сповільнення темпів зростання інвестицій в економіку через банківську систему", - пояснює чиновник.

Банки є найбільш досконалим механізмом перерозподілу ресурсів в економіці та найбільш успішним посередником із залучення іноземного капіталу. У зв’язку з цим уряду необхідно визначитися, що для нього важливіше: добитися зростання інвестицій у розвиток економіки чи захистити українські банки від глобалізації та не допустити їхнього поглинання зарубіжними гравцями.

Якщо пріоритетне друге завдання, то Кабміну доведеться змиритися з уповільненням темпів економічного зростання: власники українських банків не дуже активно нарощують капіталізацію своїх дітищ, а також не у змозі отримувати фінансування з-за кордону за ставками та в обсягах, які можуть запропонувати своїм дочкам іноземні банківські групи.

 Як повідомлялося, в листопаді Верховна Рада України прийняла закон, що надає право іноземним банкам відкривати на території України філії та здійснювати ними банківську діяльність.Экономические известия

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування