В Україні знайшли, де взявся борг перед Газпромом

Вівторок, 2 жовтня 2007, 18:55

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" підтверджує наявність боргу перед компанією RosUkrEnergo AG (Швейцарія) за поставлений природний газ і веде активну роботу щодо його погашення.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі "УкрГаз-Енерго".

"Така заборгованість існує, й компанія веде активну роботу щодо погашення заборгованості, включаючи залучення кредитів", – сказав співрозмовник агентства.

При цьому він не уточнив суму заборгованості.

За його словами, "УкрГаз-Енерго" сподівається на розуміння найбільшого дебітора компанії –
НАК "Нафтогаз України". "Від того наскільки він швидко зможе вирішити це питання, настільки залежатиме швидкість погашення боргу", – додав він.

Як відомо, у вівторок "Газпром" направив своїм європейським партнерам повідомлення про існуючі проблеми у поставках газу до України.

"Російська сторона повністю виконує свою частину контракту. В той же час, заборгованість української сторони за поставки газу становить понад 1 млрд. 300 млн. доларів", – зазначено в заяві.

"Газпром" через свою дочірню компанію ТОВ "Газпром експорт" купує газ, що видобувається в Туркменістані, Узбекистані та Казахстані, й продає його компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія), 50% акцій якої належить "Газпрому".

RosUkrEnergo доставляє центральноазіатський газ до кордону Росії з Україною і на кордоні перепродує його ЗАТ "УкрГаз-Енерго". Ця компанія частину одержаного від RosUkrEnergo газу поставляє кінцевим українським споживачам, а частину - реалізує НАК "Нафтогаз України" для подальшого забезпечення паливом теплопостачальних підприємств і бюджетних установ.

У вівторок "Нафтогаз" звинуватив місцеві органи влади в привластенні коштів, сплачених населенням за комунальні послуги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування