Тимошенко розповіла, що люди Мороза бігають з "чемоданами"

Вівторок, 2 жовтня 2007, 18:57

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко звинувачує Олександра Мороза у спробах фальсифікувати вибори на свою користь.

"Мороз є організатором злочинного угрупування, яке намагається організувати фальсифікацію виборів на свою користь", - заявила Тимошенко на брифінгу в Києві.

За її словами, міністр транспорту Микола Рудьковський та один із заступників міністра внутрішніх справ "бігають з чемоданами по Україні, щоб підписували нові протоколи за Соцпартію".

"Зафіксовано, що є дільниці, де за СПУ проголосували 100%. Такого Україна ще не бачила, бо це руйнує всі елементи здорового глузду", - заявила Тимошенко.

На питання, що б вона побажала Морозу в цій ситуації, вона відповіла, що хотіла б побажати йому "якнайшвидшого забуття в пам'яті людей".

"В підручниках історії досвід зради Мороза буде вивчати не одне покоління школярів", - зазначила вона.

Вона повідомила, що підписала звернення до керівника СБУ Валентина Наливайченка порушити кримінальні справи проти керівників територіальних виборчих комісій, які займаються фальсифікаціями.

За її словами, керівник 219 окружної комісії "заблокував її роботу та веде корупційні переговори про те, щоб СПУ на цьому окрузі набрала 30-40%".

"Рекордною фальсифікація є на 137 окрузі. Замість 2-3% голосів, які набрала Соцпартія, їм намагаються поставити 50%", - обурилася Тимошенко.

Вона повідомила, що у середу також подасть заяви на порушення кримінальних справ проти керівників дільничних виборчих комісій.

Крім того, Тимошенко зазначила, що крім спроб підняти результат Соцпартії, Партія регіонів намагається перерозподілити на свою користь голоси тих політичних сил, які не потрапляють в парламент.

Вона повідомила, що міжнародні спостерігачі зафіксували фальсифікації в Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, Тимошенко представила журналістам депутата парламенту Грузії Гіві Таргамадзе, який розповів про свою роботу в якості спостерігача в цьому регіоні.

"Спостерігачі зафіксували, як представники виконкомів змушували навіть переписувати голоси Партії регіонів на Соцпартію, якщо іншого виходу немає", - сказав Таргамадзе.

У свою чергу Тимошенко нагадала, що "всі аналітичні довідки, які робились напередодні виборів, показували, що Партія регіонів має підтримку в Донецьку та Луганську 50%".

"Хоча сьогодні їм записують підтримку 70-100%. Тобто їх результат сфальсифіковано майже вдвічі. Тобто Партія регіонів є фальшивим лідером", - сказала вона.

"В принципі, треба було б оскаржувати вибори в цілому, але ви пам'ятаєте, що ми взяли зобов'язання перед країною не робити цього", - резюмувала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування