Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄБРР оприлюднив нову стратегію для України

Середа, 3 жовтня 2007, 08:45

Нова стратегія Європейського банку реконструкції і розвитку для України передбачає диверсифікованість виробничої бази і загальне поліпшення конкурентноздатності країни, розвиток місцевих ринків капіталу, продовження реформи енергетичного сектору й поліпшення корпоративного управління та прозорості.

Ці напрямки є ключовими задачами, на розв’язання яких спрямована нова стратегія ЄБРР для України, оприлюднена у вівторок увечері, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до неї банк буде сприяти підвищенню енергоефективності й безпеки, захисту навколишнього середовища і постійному використанню природних ресурсів у всіх галузях економіки як шляхом безпосереднього кредитування в корпоративний сектор, галузі електроенергетики та інфраструктури, так і шляхом збільшення кредитування в межах кредитних ліній для підвищення енергоефективності в промисловості через місцеві банки.

У фінансовому секторі ЄБРР сприятиме розвитку внутрішніх ринків капіталу і наданню безперервної підтримки мікро-, малим і середнім підприємствам шляхом надання довгострокових кредитних ліній через банки-партнери.

"Банк буде шукати фінансові інструменти для розвитку кредитування в місцевій валюті, на основі підходу, що уже використовувався в інших країнах, – операцій, які б заохочували компанії і споживачів одержувати кредити в місцевій валюті", - зазначається в повідомленні.

Банк також заявив одним із пріоритетів розвиток транспортної і комунікаційної інфраструктури України, що має вирішальне значення для конкурентноздатності України і її інтеграції в європейську і світову економіку.

"Основна увага буде зосереджена на розвитку транспортного коридору Європа - Кавказ - Азія, а також основні транспортні коридори в Україні і їхній взаємозв'язок із транс’європейськими транспортними мережами", - говориться в документі.

У муніципальному секторі увага ЄБРР буде зосереджена на фінансуванні підвищення енергозбереження в галузі центрального теплопостачання, інвестиціях у системи водопостачання і стічних вод, утилізацію твердих відходів і громадський транспорт у великих і середніх містах.

При підготовці муніципальних проектів, Банк буде сприяти інституціональним реформам і корпоратизації муніципальних об’єктів, поліпшенню фінансових і операційних результатів діяльності і повному покриттю витрат за рахунок тарифів, з огляду на можливість покриття таких витрат.

У сфері електроенергетики й енергетики ЄБРР буде допомагати Україні вирішувати проблеми забезпечення надійної роботи електроенергетичних транзитних систем для основних експортерів і споживачів електроенергії в Європі. Банк також підтримуватиме диверсифікованість джерел постачання і сприятмеи використанню альтернативних видів палива.

ЄБРР, що є основним фінансовим інвестором в Україну, здійснив інвестиції на загальну суму понад EUR3 млн. у рамках 140 проектів.

Рада директорів ЄБРР 18 вересня 2007 року схвалила нову середньострокову стратегію діяльності банку в Україні, розраховану на три роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування