Ющенко "прозондував" Тимошенко і Литвина перед виходом "у люди"

Середа, 3 жовтня 2007, 11:15

Президент Віктор Ющенко у вівторок провів зустрічі з лідерами політичних сил, які, орієнтовно, увійдуть до складу пропрезидентської коаліції.

Протягом дня президент зустрівся з лідером БЮТ Юлією Тимошенко і лідером однойменного блоку Володимиром Литвиним, пише "Комерсант-Україна".

"Ми з президентом говорили про те, як запобігти масштабним фальсифікаціям, ціль яких – провести нечесним шляхом у парламент Соціалістичну партію. Водночас ми говорили і про формування нової коаліції", - повідомила виданню Тимошенко.

За її словами, у ході зустрічі з Ющенком було домовлено, що формування коаліції почнеться відразу після оголошення ЦВК попередніх підсумків виборів, "щоб мати упевнену базу для формування влади".

"Відразу ж після оголошення попередніх результатів ми почнемо процес формування уряду, усіх керівних посад – фактично усієї виконавчої влади", - пообіцяла Тимошенко.

При цьому, на її думку, "чітка й упевнена позиція президента" свідчить про те, що ніяких інших планів щодо формування інших коаліцій ні в команди пропрезидентського блоку, ні в команди БЮТ немає.

"Я задоволена нашою сьогоднішньою зустріччю і вважаю, що це фактично була зустріч політичних партнерів", - зазначила лідер БЮТ.

Водночас, зустріч Ющенка з Литвином кандидат у депутати від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Тарас Стецьків прокоментував так: "Думаю, він сформулював президенту свої умови", - і додав, що із секретаріату президента Литвин вийшов "у задумі".

У Блоці Литвина у вівторок продовжували наполягати на тому, що переговори про входження в пропрезидентську коаліцію вони поки не ведуть.

За словами кандидата в депутати від блоку Олега Зарубінського, до них "виявляють інтерес абсолютно всі суб'єкти парламенту нового скликання, тому не виключено, що зустрічі були і з прем'єром, і з іншими силами". "Ми апріорі нікого не вважаємо ворогом", - додав він.

Останні події

З лідерами НУ-НС Ющенко, за інформацією видання, консультацій у вівторок не проводив. "Наша позиція президентові давно ясна. Новий виток можливий після оголошення результатів, до цього в переговорах буде повний штиль", - сказав один із представників НУ-НС.

За словами джерела видання в апараті блоці, "з Литвином контакт зараз не втрачають – цим займаються і люди із секретаріату президента, і наші лідери".

Видання повідомляє, що в найближчі дні має відбутися спільна політрада НУ-НС і БЮТ, участь у якому приймуть представники 12 партій, що ввійшли до складу цих блоків. На ньому мають розподілятися керівні посади у ВР і Кабміні.

У той же час, за інформацією "Комерсанта", у вівторок почалися переговори щодо можливої коаліції між Партією регіонів і КПУ.

Як повідомляє прес-служба президента, у середу, о 12:30, Ющенко виступить із заявою щодо формування парламентської коаліції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування