Європа кличе до себе представників "Газпрому" і України - розбиратися

Середа, 3 жовтня 2007, 14:34

Єврокомісія в середині жовтня скличе засідання координаційної групи Євросоюзу з питань газу для розгляду "газових проблем" між "Газпромом" та Україною.

Про це в середу в Брюсселі заявив представник Єврокомісії Ферран Таррадельяс Еспуні, повідомляє РИА Новости.

"Експерти дадуть оцінку ситуації в зв'язку з нинішньою суперечкою і тими наслідками, що вона може мати для поставок російського газу в Європу", - сказав він журналістам.

Назвавши це питання двостороннім комерційним конфліктом, представник Єврокомісії повідомив, що виконавча влада для прояснення ситуації запросить для обговорення представників "Газпрому" і уряду України.

Як відомо, "Газпром" 2 жовтня повідомив своїх європейських партнерів, що може почати скорочення поставок природного газу в Україну у випадку неврегулювання в жовтні боргу української сторони в розмірі більш як 1,3 мільярди доларів.

Разом із тим, перший віце-прем'єр-міністр фінансів України Микола Азаров заявив у середу, що в України немає ніяких боргів перед "Газпромом".

Для переговорів з "Газпромом" у Москву вилетів міністр палива й енергетики України Юрій Бойко.

На межі 2005-2006 років конфлікт навколо цін на газ для України привів до його короткочасного відключення і збою поставок до Європи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...