ЮЩЕНКО ХОЧЕ "ШИРКУ"?

Середа, 3 жовтня 2007, 14:44

Президент Віктор Ющенко закликає Партію регіонів, БЮТ та НУНС розпочати переговори по формуванню коаліції.

З відповідною заявою Ющенко виступив в середу.

"Даю доручення Партії регіонів, БЮТ і НУНС разом з іншими переможцями розпочати попередні політичні консультації щодо формування більшості і уряду", - заявив Ющенко.

Ющенко також заявив, що метою виборів було об'єднання України.

"З виборів Україна повинна вийти єдина. З виборів не повинні вийти дві України. Закликаю політичних колег не керуватися персональними інтересами, а консолідувати взаємодію навколо національних пріоритетів", - додав він.

"Я очікую від Партії регіонів, БЮТ, НУНС і блоку Литвина політичної мудрості і кроків до консолідації України", - додав він.

Ющенко також розповів, що за останні два дні він "провів політичні консультації із політичними переможцями".

"За останні 1,5 роки Партія регіонів, БЮТ і Наша Україна отримали біля 80% підтримки виборців. Це говорить про виключну відповідальність цих трьох політичних сил за стабілізацію політичної ситуації перш за все в українському парламенті, основ формування більшості, а на її базі і уряду, і принципів відносин між владою і опозицією", - зазначив він.

"Моє глибоке переконання, що ні крісло прем’єра, ні розподіл портфелів не буде забезпечувати стабілізацію політичної ситуації. Насправді істинну політичну стабільність ми можемо отримати від політичного порозуміння трьох ключових гравців – Партії регіонів, БЮТ і НУНС", - заявив Ющенко.

Він також зазначив, що проводячи консультації з усіма представниками партій-переможців, він наголошував, що "готовий виступити гарантом реалізації домовленостей, досягнутих в рамках попередніх переговорів між учасниками формування парламентської більшості і опозиції".

"Сьогодні є нагода на базі результатів переглянути помилки минулого і сформувати діалог між ключовими політичними гравцями і запропонувати усталену модель політичної стабільності", - заявив він.

ПОВНУ ВЕРСІЮ ЗАЯВИ ПРЕЗИДЕНТА ЧИТАЙТЕ ТУТ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування