Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог думає, що Ющенко вирішив поглибити коаліцію

Середа, 3 жовтня 2007, 17:21

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що заклик президента Віктора Ющенка до початку попередніх переговорів зі створення коаліції свідчить про його бажання розширити коаліцію, щоб не поглиблювати політичні конфлікти в країні.

"(Заяву президента) можна розцінювати так, що президент не поспішає з однозначним, одноколірним форматом коаліції, що для президента неприйнятна така структура влади, структура парламенту, яка дає більшості незначні переваги над меншістю, що нівелює одночасно і більшість, і меншість", - заявив Карасьов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у середу.

Така меншість, на думку політолога, може "у будь-який момент стати більшістю, а більшість меншістю".

"Таким чином, така нестабільна, хитка, неврівноважена структура парламенту буде генерувати конфліктну структуру управління парламентом і політичний конфлікт у системі влади", - зазначив він.

"Тому перший крок президента спрямований на те, щоб знайти можливість для формування широкого формату коаліції, але за однієї умови: що в такому широкому форматі коаліції знайдеться місце не політичному уряду, і тим більше не уряду партійних лідерів, а уряду ефективних менеджерів і керівників", - сказав Карасьов.

При цьому він підкреслив, що "швидше за все такий формат не передбачає прем'єрства Віктора Януковича і, можливо, ставить під питання прем'єрство Юлії Тимошенко".

"Висновок можна зробити такий: що якщо для президента неможливо поглибити коаліцію, значить її треба розширити", - підкреслив Карасьов.

На питання про перспективи переговорів зі створення такої коаліції, Карасьов зазначив, що "переговори будуть неефективними".

"Я думаю, що їхня ефективність буде підвищена, якщо учасники переговорів будуть розуміти, що зрив переговорів створює умови і моральне право для ініціативи зайнятися безпосередньо процесом формування коаліції президенту", - додав він.

На думку Карасьова, коаліція повинна бути сформована протягом місяця, як того вимагає Конституція і регламент Верховної Ради.

"Якщо ні, тоді - нові вибори", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...