Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КВУ пропонує скасувати результати виборів в Луганському окрузі

Середа, 3 жовтня 2007, 17:54

Луганське відділення Комітету виборців України вважає, що потрібно скасувати результати голосування в 109 територіальному виборчому окрузі.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба луганського відділення КВУ.

Відповідно до повідомлення, члени 109 окружкому на своєму засіданні 30 вересня дозволили голосувати виключеним зі списків громадянам, які не повернулись з-за кордону за 3 дні до виборів.

У результаті такого рішення в окрузі незаконно проголосували виборці в невідомій кількості.

КВУ закликає прокуратуру області і Службу безпеки України порушити кримінальну справу проти осіб, які навмисно підготували і внесли на розгляд окружкому проект рішення, яким вводили в оману її членів, і прийняття якого призвело до порушень виборчих прав громадян.

КВУ вважає, що членам дільничних комісій були створені перешкоди в здійсненні їх повноважень, їх зобов'язали здійснювати дії, за які передбачено кримінальну відповідальність.

КВУ допускає причетність Партії регіонів до внесення цієї ініціативи з метою підвищити свій результат.

Раніше Окружний адміністративний суд Луганської області визнав незаконним рішення окружної виборчої комісії, яка включила в списки понад 5 тис. виборців, що перебувають за кордоном, за позовом блоку "Наша Україна - Народна Самооборона".

Крім того КВУ вимагає покарати винних за недосконале укладення списків виборців, через що люди не змогли проголосувати на виборах.

На думку КВУ, такі порушення не повинні залишитися безкарними. Тим більше, що відповідно до ч.2 ст.212-7 Кодексу про адміністративні правопорушення за надання недостовірного списку виборців передбачено штраф у розмірі від 25 до 50 неоподаткованих мінімумів громадян.

Механізмом покарання винних у низькій якості списків виборців КВУ бачить написання заяв громадянами України до органів внутрішніх справ щодо притягнення до адміністративної відповідальності керівників робочих груп з обліку виборців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...