Тимошенко обіцяє віддати за 2 місяці всі борги "Газпрому"

Середа, 3 жовтня 2007, 19:23

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що наступний уряд ліквідує заборгованість із розрахунків за газ перед "Газпромом" впродовж двох місяців.

"За два місяці Україна цей борг покриє і, я думаю, що навіть ми потім почнемо рахувати прибутки", - сказала лідер БЮТ на брифінгу у середу.

За її словами, наявність подібного боргу свідчить про те, що "Янукович і його команда заробили 1,3 мільярди доларів". "Я маю на увазі, що такі гроші не зникають у безповітряному просторі, вони мають осісти на чиїхось рахунках за кордоном", - додала лідер БЮТ.

Також, на думку Тимошенко, цей борг свідчить про наміри уряду привести до банкрутства НАК "Нафтогаз" і, таким чином, позбавити Україну енергетичної незалежності.

За словами Тимошенко, в разі приходу влади її уряд ретельно проаналізує усі оборудки уряду і "Янукович буде відповідати по закону".

"Я думаю, якщо проаналізувати інші державні фінанси, сюрпризів буде набагато більше, зокрема в системі "Енергоатому"", - сказала вона.

На питання, чи не свідчить заява "Газпрому" про те, що таким чином ця компанія пробує нав'язати свою думку, який уряд має бути в Україні й намір дотувати уряд Януковича, Тимошенко сказала: "Газпром" оприлюднив цю заяву для того, щоб ми готувалися до певних сюрпризів і враховували їх у перших кроках нового уряду".

"Росії краще попередити про це заздалегідь, щоб не стати подільником у цих оборудках", - сказала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...