ЮЩЕНКО ХОЧЕ "ПОМАРАНЧЕВИЙ" УРЯД З ПОСАДАМИ ДЛЯ ЯНУКОВИЧІВ

Середа, 3 жовтня 2007, 20:54

Президент Віктор Ющенко наголошує на необхідності надання опозиції керівних посад в уряді та парламенті.

Про це він сказав у Берліні, коментуючи на прохання журналістів свою заяву, в якій він закликав переможців парламентських виборів об`єднатися навколо національних пріоритетів.

Ющенко зауважив, що для створення демократичної коаліції "є голоси, їх достатньо, щоб сформувати уряд, але це не вирішить питання стабільності в державі".

Водночас президент підкреслив, що політичні сили, які сформують парламентську більшість, повинні вести діалог з опозицією.

"Якщо для цього потрібно представникам опозиції дати можливість працювати в парламенті на відповідних посадах ...ці посади потрібно надати. Якщо мова йде про те, що вони (опозиція) повинні бути представлені в уряді: або як віце-прем'єри, або якісь інші міністерства з контрольними функціями стосовно дій влади, я переконаний, такі пропозиції необхідно враховувати", - сказав Ющенко.

За словами президента, будувати відносини влади й опозиції на конфронтації безперспективно.

Ющенко підкреслив, що пікетування, конфронтація в стінах парламенту - це "формат минулого".

"І я не хотів би, щоб після того, як політичні сили проведуть переговори, ми повернулися до протистояння, і, насамперед - у стінах парламенту", - сказав він.

Ющенко також відзначив, що "нація дала мандат трьом політичним силам для того, щоб вони принесли спокій і стабільність".

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News