У Рудьковського знову аварія на Львівщині – залізниця наклала "табу"

Четвер, 4 жовтня 2007, 08:53

У Львівській області стався витік аміаку з вантажного потягу, у складі якого було 28 цистерн, - він перевозив аміак з ВАТ "Рівнеазот" в Республіку Польща.

"Хоча цей випадок не завдав жодної шкоди ні життю та здоров’ю людей, ні навколишньому середовищу, Львівська залізниця прийняла рішення заборонити курсування цистерн ВАТ "Рівнеазот", - сказано у повідомленні прес-центру державного територіально-галузевого об’єднання "Львівська залізниця".

"Діятиме заборона щонайменше до повного обстеження цистерн цього відправника на предмет безпечного транспортування вантажів. Здійснюватимуть обстеження спеціалізовані організації, які мають на це відповідні ліцензії", - цитує УНІАН.

Реклама:

За повідомленням прес-центру "витік аміаку в одній з цистерн стався через незадовільне технічне утримання запірної арматури, за що, згідно із нормативними документами, несе відповідальність власник цистерн".

Як повідомили у Головному управлінні МВС у Львівській області, 2 жовтня о 23.10 в Городоцький райвідділ внутрішніх справ надійшло повідомлення від чергового Городоцької райдержадміністрації про те, що на залізничній станції села Мшана чути різкий запах аміаку.

Виїхавши на місце події, працівники міліції, Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та Львівської залізниці встановили, що вантажний потяг рухався згідно з графіком в Республіку Польщу і зупинився на плановій зупинці станції Мшана. Було встановлено, що з однієї із цистерн через поломку клапана стався вихід аміаку в повітря.

ВІДЕО ДНЯ

Цистерна, з якої стався вихід аміаку, була відтранспортована для обстеження та ремонту на залізничну станцію "Шкло".

Евакуація населення, яке проживає в селі Мшана біля залізничної станції, не проводилася.

Станом на 3 жовтня, у медичні заклади району люди зі скаргами на отруєння випарами аміаку не зверталися.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування