Тимошенко не буде навіть говорити з Богатирьовою

Четвер, 4 жовтня 2007, 14:43

БЮТ не планує проводити переговори з Партією регіонів.

Про це в інтерв'ю кореспондентові Ліги, заявив один з лідерів БЮТ Микола Томенко, коментуючи заяву Раїси Богатирьової про можливі консультації з БЮТ по створенню коаліції.

Томенко повідомив, що ще в ході виборчої кампанії БЮТ задекларував принципи формування влади.

Реклама:

За його словами, відповідно до цих принципів на першому етапі передбачається підписання угоди про створення демократичної коаліції без Партії регіонів, а на другому етапі передбачається закріплення, у тому числі на законодавчому рівні, статусу парламентської опозиції.

"На місці якої ми бачимо Партію регіонів" - відзначив Томенко.

Крім того, він підкреслив, що в зв'язку з цим переговори з Партією регіонів можливі на другому етапі, під час остаточного погодження тексту законопроекту про парламентську опозицію.

ВІДЕО ДНЯ

У свою чергу, прес-служба БЮТ розповсюдила заяву про те, що Блок Юлії Тимошенко не планує жодних переговорів з Партією регіонів, поки не буде утворено демократичну коаліцію у складі БЮТ та "НУ-НС".

"І лише після формування такої коаліції ми готові обговорити з Партією регіонів її права та обов’язки як парламентської опозиції", - заявляє БЮТ, додаючи, що позиція блоку залишилася незмінною і БЮТ готовий "гарантувати опозиції широкі контрольні функції, навіть якщо опозицією є Партія регіонів".

"Відповідно, наразі в графіках лідерів БЮТ жодних переговорів з представниками Партії регіонів не значиться", - наголошує прес-служба БЮТ.

Раніше член Партії регіонів Раїса Богатирьова заявила, що Партія регіонів планує сьогодні провести консультації з блоком "Наша Україна - Народна самооборона" і Блоком Юлії Тимошенко щодо створення коаліції в новому парламенті.

Також прес-служба ПР анонсувала, що представники "регіоналів" повинні зустрітися з представниками блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" о 16:00 у Верховній Раді.

Ліга,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування