Світовий банк радить Україні податкові суди

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 12:52

Експерти Світового банку рекомендують створити в Україні спеціалізовані податкові суди, оскільки це може підвищити довіру платників податків до системи вирішення податкових суперечок.

Відповідна пропозиція відображена в звіті наглядової ради ВБ із питань реалізації програми модернізації Державної податкової служби України, текст якого розміщений на офіційному веб-сайті Державної податкової адміністрації України.

"Можна досягти подальших удосконалень і більш високого рівня довіри серед платників податків до системи розв’язання спорів шляхом створення спеціалізованих податкових судів, у яких підготовлені юристи по податкових питаннях будуть призначатися суддями", - зазначається в документі.

Як повідомлялося, у вересні-2003 Україна і ВБ підписали угоду про надання першого траншу кредиту на $40 млн для модернізації податкової служби. Кредит надається на стандартних умовах - на 20 років з п'ятирічним пільговим періодом під ставку Libor+1%.

Сукупна вартість проекту складає $202 млн., з яких $114 млн. надасть ВБ, іншу частину профінансує уряд України.

Мета програми, реалізація якої розрахована на 10 років, - поліпшення адміністрування податків і полегшення платникам податків виконання податкових зобов'язань.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...