Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна стала менше їсти газ через профілактику боржників

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 14:32

Скорочення обсягів осідання природного газу на території України обумовлено обмеженням газопостачання українським теплопостачальним підприємствам, що незадовільно розраховуються за спожите раніше паливо.

Так у НАК "Нафтогазі України" пояснили скорочення споживання Україною природного газу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Обмеження постачань газу підприємствам-боржникам напередодні опалювального сезону - це планомірна робота, яку компанія проводить щороку з метою поліпшення платіжної дисципліни", - сказав керівник управління зі зв'язків із громадськістю "Нафтогаз України" Олексій Федоров.

Він також додав, що обмеження газопостачання теплопостачальним підприємствам-боржникам не може бути реакцією на заяву ВАТ "Газпром" про можливе скорочення постачань газу Україні у випадку непогашення накопиченої раніше заборгованості за спожитий природний газ.

"Нафтогаз України" зобов'язаний попереджати споживачів про скорочення постачань газу заздалегідь, за п'ять днів до обмеження. Боржники одержали такі попередження ще наприкінці вересня, а заява "Газпрому" пролунала тільки 2 жовтня, пояснив Федоров.

Як відомо, "Газ України", дочірня компанія НАК, 1 жовтня почала обмежувати постачання природного газу тим теплопостачальним підприємствам, рівень розрахунків яких за спожите в 2007 році паливо станом на 30 вересня склав менш 90%.

Більш того, "Газ України" з 15 жовтня має намір обмежити газопостачання тих теплопостачальних підприємств, рівень розрахунків яких буде нижче за 95%.

Підприємствам, що до 31 жовтня 2007 року повністю не розрахуються за спожите з початку поточного року паливо, буде відмовлено в постачаннях природного газу до остаточного погашення заборгованості.

Середній рівень розрахунків теплопостачальних підприємств України з "Газом України" за поставлений у 2007 році природний газ, станом на 1 жовтня, складав 82%, загальний обсяг заборгованості перед постачальником палива - більш 750 млн. грн.

"Газ України" поставляє теплопостачальним підприємствам природний газ імпортного походження, що "Нафтогаз України" купує у ЗАТ "УкрГаз-Енерго".

Російський газовий концерн у четвер ввечері повідомив, що щодобове осідання природного газу на території України в період з 1 по 3 жовтня включно скоротилося на 22,8% - з 158,1 млн. куб. м до 122,1 млн. куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування