Суд заборонив Семенюк чіпати "Одеський припортовий завод"

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 14:51

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Фонду держмайна здійснювати будь-які дії з відчуження пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" у розмірі 99,52% до розгляду по суті позову приватної компанії "Атлантік".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на ухвалу суду.

Раніше ФДМ оголосив конкурс з продажу 99,52% акцій ОПЗ, який має відбутися через 75 днів після дати оголошення.

Запит на інформацію про конкурс зробили дев'ять компаній, серед яких норвезькі, російські й українські підприємства, а також приватна міжнародна холдингова компанія бізнесмена Дмитра Фірташа Group DF (GDF, Відень), яка має намір взяти участь у конкурсі через естонського виробника мінеральних добрив АТ "Нітроферт".

Водночас президент Віктор Ющенко 12 вересня 2007 року видав указ про припинення постанови уряду про умови конкурсу, направивши відповідне подання до Конституційногог суду.

На його думку, виставляння на продаж у складі ОПЗ комплексу перевалки хімічної продукції може призвести до недобросовісної конкуренції через монополізацію цих послуг.

Крім того, президент вважає ОПЗ об'єктом підвищеної техногенної й екологічної безпеки, що вимагає відповідного контролю над його діяльністю.

ФДМ після видання указу не припиняв конкурс, очікуючи рішення уряду з цього питання.

Позивач вимагав суд визнати протиправними дії ФДМ щодо організації конкурсу з продажу 99,52% акцій ОПЗ без проведення екологічного аудиту і затвердження плану приватизації в порядку.

Одеський припортовий завод, одне з найбільших хімічних підприємств України, повністю знаходиться в державній власності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування