Черновецький не збирається розставатися з Правекс-банком

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 16:06

Глава наглядової ради Правекс-Банку Степан Черновецький спростовує інформацію про пдіготовлювану продаж його фінансової установи і про плани акціонерів "Правексу" створити інший банк.

"На сьогодні рішення акціонерів про продаж банку немає, і це факт. Без рішення акціонерів продати банк неможливо", - заявив він в інтерв'ю "Экономическим известиям", коментуючи повідомлення про підготовлювану продаж банку, що з’явилось у ЗМІ у четвер.

"Жодних переговорів узагалі з жодним банком на сьогодні не ведеться", - підкреслив голова награди банку.

За його словами, "Правекс-Банку надходять пропозиції від іноземних інвесторів про продаж пакета акцій", тому що "український банківський ринок цікавий іноземним банкам", і "акціонери банку розуміють необхідність залучення коштів, інвестицій для розвитку банку в цілому".

Відповідаючи на відповідне питання, Черновецький оцінив "приблизний діапазон" вартості Правекс-банку у "$700 млн. – $1 млрд. – $1,2 млрд."

"Ми будемо дотримуватись тієї політики, яку провадимо сьогодні. Вона полягає в захопленні позицій роздрібного кредитування, таких програм, як авто-, іпотека, споживче кредитування, карткові продукти, грошові перекази", - зазначив він.

"Якщо говорити про наступний рік, це буде значний приріст у картковому кредитуванні... Ті кредити, що ми видали, – це понад 1,5 млн. позичальників. Тобто вони сьогодні можуть отримати картки з кредитними лімітами. Ми вже двічі об’єднували банкоматні мережі – з Укрсоцбанком і з банком "Фінанси і кредит", - додав Черновецький.

Степан Черновецький також повідомив, що цього року Правекс-банк уперше вийшов на міжнародний ринок інвестицій.

"Ми залучили перший кредит від Merrill Lynch – $30 млн. на рік. У нас є план залучити $100 млн. Але ми маємо сьогодні кризу на іпотечному ринку США, що позначається на європейських банках і інвестфондах, а також на українському ринку. Хоча український ринок не так залежить від іноземних інвестицій, тому що ми ще не встигли набрати багато боргів – на відміну від Казахстану і Росії", - зазначив він.

"Ми планували залучити гроші в першій декаді вересня, але, на жаль, перенесли наші плани на середину листопада", - додав глава награди Правекс-банку.

Черновецький також зазначив, що за оцінкою аудиторської компанії "Делойт" Правекс-банк – "один із найприбутковіших в Україні". "За офіційним висновком "Делойта", за перше півріччя ми маємо $7,5 млн. чистого прибутку", - сказав він.

На запитання, чи приносять банкові якісь вигоди родинні зв’язки з мером Києва Леонідом Черновецьким (батьком), він відповів, що вони "дотримуються політики", що "Правекс-Банк не братиме участь у будь-яких тендерах, аукціонах, пов'язаних з муніципальними грішми", і працюють "як ринковий банк".

За наявною інформацією, на 1 липня цього року найбільшими акціонерами "Правекс-банку" були: Serviden Enterprises Limited (пряма участь - 12,85%), ТОВ СП "Правекс-Брок" (17,92%, опосередковано - 3,92%), ВАТ "Правекс-Страхування" (3,9%, 17,91%), Леонід Черновецький (35,75 %, 51,05%), Христина Черновецька (7,68%, 50,65%), Степан Черновецький (14,9%, 43,43%).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування