Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не боїться, що Янукович може скласти мандати

Понеділок, 8 жовтня 2007, 12:04

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не бачить загрози в тому, що новообрані депутати від Партії регіонів можуть скласти свої мандати і тим самим позбавити парламент VI скликання дієздатності.

Про це в понеділок пише російська газета "Известия" з посиланням на Тимошенко.

"Якщо вони зруйнують Раду, ми підемо на нові вибори. І виграємо їх. А "регіони" одержать у два рази менше голосів, ніж їм дісталося 30 вересня", - заявила Тимошенко.

У той же час газета відзначає, що спровокувати розпуск парламенту здатний і БЮТ, що також одержав 150 мандатів.

"Шантажуючи Україну перспективою нових дострокових виборів, Партія регіонів і Блок Тимошенко ведуть бій за прем'єрство. Що й не дивно. Відповідно до конституційної реформи, головна людина в Україні — саме прем'єр, а не президент", - відзначає газета.

"Ющенко обіцяє представити Тимошенко на посаду прем'єра, якщо вона зуміє домовитися з Партією регіонів про "мирний перехід в опозицію". Але ця місія для Юлії нездійсненна", - відзначає газета.

Видання також приводить думку деяких політологів, що "президент свідомо ставить перед Тимошенко нереальну задачу, і якщо вона з нею не справиться, з'явиться привід шукати нову кандидатуру на посаду глави уряду".

"А як показує досвід останнього часу, Ющенку простіше домовитися з прем'єром Януковичем, ніж з колишньою соратницею Юлією", - пише газета.

Газета також відзначає, що "якщо Партія регіонів доб'ється розпуску Ради, Янукович одержить додатковий рік прем'єрства".

"Відповідно до українського законодавства, інтервал між достроковими виборами має бути не менший, ніж 12 місяців. Якщо новообрана Рада 6-го скликання не вступить у свої права, легітимною виявиться попередня, 5-ого скликання, якою керує спікер Олександр Мороз, і контрольована союзниками Януковича", - пише газета.

Також видання нагадує, що коаліція під управлінням Партії регіонів за рік цілком може сформувати конституційну більшість (300 голосів) і "перетворити Україну в парламентську республіку, ліквідувати інститут президентства і привласнити російській мові державний статус".

"Саме ці "стратегічні пункти" значаться в програмах учасників коаліції 5-го скликання — Партії регіонів, соціалістів і комуністів", - додає газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування