Світовий банк дозволить Україні заощадити на позиках

Понеділок, 8 жовтня 2007, 12:53

Світовий банк вирішив знизити вартість позик для країн із середнім рівнем доходів, що дозволить Україні заощадити на кредитах, що залучаються у цієї міжнародної фінансової організації.

"Світовий банк повідомляє про скорочення вартості позик для країн із середнім рівнем доходів. Україна може заощадити 250 тис. дол. (щорічно на обслуговуванні нових позик) на кожних 100 млн. дол., що вона позичає", - повідомив банк у своєму прес-релізі.

Рішення про найбільше за останні дев'ять років скорочення вартості позик і гарантій для 79 кредитоспроможних країн-позичальників і акціонерів Міжнародного банку реконструкції і розвитку (МБРР входить до складу групи СБ) ухвалила рада виконавчих директорів Світового банку 27 вересня.

Реклама:

"Вартість кредитних продуктів МБРР скорочена приблизно на чверть відсотка (або на 25 базисних пунктів). У порівнянні з колишньою ціною загальна економія для позик на політику розвитку в середньому складає близько 17 базисних пунктів і близько 32 базисних пунктів для інвестиційних позик", - відзначається в прес-релізі.

Як відомо, за період співробітництва з МФО Україна одержала кредитні ресурси на загальну суму понад 13,4 млрд. дол. і в найближчі п'ять років очікує надходження 2,5-3 млрд. дол. щорічно, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Україна приєдналася до МБРР у 1992 році. За даними Мінекономіки, за період співробітництва від МБРР у країну надійшло 4,5 млрд. дол. (використано лише 3,91 млрд. дол.).

ВІДЕО ДНЯ

Станом на червень 2007 року портфель Світового банку в Україні включав 12 інвестиційних проектів, сума позик по яких складає 1084,1 млн. дол., реалізується також один гарантійний проект на суму 100 млн. дол.

Крім того, на стадії підготовки знаходяться п'ять спільних зі Світовим банком проектів, що припускають, що сума позик на їхню реалізацію складе 545 млн. дол., і один системний проект, позика по якому, у випадку його затвердження, складе 300 млн. дол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...