ЮЩЕНКО ДАВ 5 ДНІВ ДЛЯ ПОШУКІВ НОВОГО ПРЕМ'ЄРА

Понеділок, 8 жовтня 2007, 15:26

Президент Віктор Ющенко закликає політичні сили, які пройшли у Верховну Раду, визначитися з форматом коаліції й висунути кандидатуру прем'єр-міністра протягом 5 днів.

Про це він заявив, відкриваючи нараду з лідерами політсил, що пройшли в парламент, повідомляють Українські новини.

"Я закликаю всі політичні сили, що пройшли в парламент почати консультації...і в найближчі 5 днів внести пропозиції як щодо самої коаліції, так і щодо кандидатури прем'єр-міністра", - сказав президент.

Ющенко зазначив, що нинішня розмова має відбуватися в площині того, що потрібно зробити усім, аби відновилася нормальна робота Верховної Ради та уряду, повідомляє УНІАН.

"Я б дуже хотів, щоб політичні сили, які пройшли до Верховної Ради, і їхні лідери зокрема, зробили висновки з короткого політичного періоду, в якому знаходився парламент п'ятого скликання", - сказав президент.

Ющенко нагадав, що причиною дострокових виборів до парламенту став той факт, що деякі політичні сили захотіли зробити ревізію результатів виборів 2006 року.

У той же час, за його словами, під час нинішніх дострокових виборів "мала місце лексика, яка не сприяла конструктивізму в українській політиці": "Я звертаюся до всіх, шановні присутні, залишити це у вчорашньому дні".

Ющенко наголосив, що хоче бачити український парламент ефективною інституцією, яка разом з президентом і урядом забезпечить ефективний розвиток демократії, економіки і політики.

Президент відзначив, що формування демократичної коаліції завжди відбувалося дуже тяжко, оскільки не всі хотіли її бачити: "Ніхто або мало хто хотів бачити парламент стабільним".

На зустріч приїхали лідери Партії регіонів, БЮТ, блоку "Наша Україна – Народна самооборона", блоку Володимира Литвина.

Тема переговорів – стан реалізації домовленостей щодо формування парламентської коаліції та встановлення формату відносин між владою та опозицією.

Лідера КПУ Петра Симоненка запросили на зустріч за півгодини до її початку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News