Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО НАЗВАЛА, ЩО ГОТОВА ПОЖЕРТВУВАТИ ЯНУКОВИЧУ

Понеділок, 8 жовтня 2007, 16:53

Демократичні сили готові оголосити про створення демократичної коаліції одразу після оприлюднення офіційних результатів дострокових виборів.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко після зустрічі президента Віктора Ющенка з лідерами політичних сил, що пройшли до парламенту.

"Ми готові оголосити про створення демократичної коаліції одразу після офіційного оголошення результатів виборів", - сказала Тимошенко.

"Ми буквально так, як і обіцяли, добу, максимум дві, візьмемо на те, щоб була оголошена демократична коаліція. Я не бачу сьогодні жодних перешкод для цього і не бачу жодних політичних обставин, що можуть це зупинити", - додала вона.

При цьому лідер БЮТ висловила сподівання, що Партія регіонів з гідністю перейде до парламентської опозиції.

За словами Тимошенко, коаліція зможе віддати опозиції Рахункову палату, посади заступників міністрів та заступників голів облдержадміністрацій.

"Ми готові на базі закону про опозицію надати їм наступні права: по-перше, керівництво Рахункової палати, яка відповідає за фінансові потоки в державі, має призначатися від парламентської опозиції", - відзначила лідер БЮТ.

"По-друге, ми готові запропонувати створити і очолити контрольну кількість парламентських комітетів. Крім того ми готові для здійснення контролю за діяльністю уряду надати опозиції посаду віце-прем'єра якраз по контролю за цими діями", - продовжила вона.

"І для того, щоб далі піти у системі прозорості, ми готові надати посади заступників у міністерствах і відомствах, а також сьогодні ми не почули заперечень від президента щодо заступників голів облдержадміністрацій", - додала Тимошенко.

Лідер БЮТ закликала усі парламентські сили "підтримати формування такого порядку відносин між владою та опозицією".

При цьому закон про опозицію, за словами Тимошенко, буде прийнято у парламенті як першочерговий.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...